Palvelut

PALVELUT

ÄITIYS

fysioterapia

Äitiysfysioterapian ensikäynti aloitetaan aina asiakkaan perusteellisella haastattelulla. Käynnillä tarkastetaan asiakkaan huolenaiheet perinteisin fysioterapeuttisin menetelmin, lantionpohjan kunto ultraäänikuvantamisella vatsanpeitteiden päältä (ei sisätutkimusta) ja mitataan onko asiakkaalla suorien vatsalihasten erkaumaa. Lisäksi voidaan tarvittaessa tehdä arpi- tai faskiakäsittelyjä ja hoitaa kehon muitakin kipujatiloja asiakkaan toiveiden mukaan. Lähtiessään asiakas saa aina mukaansa yksilölliset liikuntaohjeet omaan tilanteeseensa sopien.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus suositellaan tehtäväksi 4-12 viikkoa synnytyksen jälkeen, jopa aikaisemmin, jos huolenaiheita on ilmennyt esimerkiksi lantionpohjan aktivaation tunnistamisen suhteen tai jos sektiolla synnyttäneiden naisten arpialue kiristää huomattavasti tai arven hoito-ohjeet ovat jääneet mietityttämään. Sektioarven, kuten muidenkaan arpien (umpisuoli-, tähystysarvet jne), ei pidä kiristää tai punoittaa pitkään ja käsittely vaikuttaa erityisesti koko keskivartalon toiminnallisuuteen, mutta lisäksi käsittelyllä saadaan arpi näyttämään myös ulkoisesti huomaamattomammalta. Arven käsittely voidaan aloittaa ohjeiden mukaan heti tikkien poistamisen jälkeen, mutta toisaalta arpia voidaan käsitellä vielä vuosikymmenienkin jälkeen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

PALVELUT

LANTIONPOHJAN

fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapian ensikäynti aloitetaan aina perusteellisella haastattelulla. Käynnillä asiakas tutkitaan perinteisin fysioterapeuttisin menetelmin sekä ultraäänikuvantamisen tai emg-mittauksen avulla. Tavoitteenani on aina, että asiakas saa käynnillä mahdollisimman paljon myös yleistä tietoa lantionpohjan hyvinvoinnista ja terveydestä sekä tietenkin erityisesti omasta kehostaan, sillä vain siten voimme ennaltaehkäistä ongelmia.

Lopuksi asiakas saa yksilöllisen lantionpohjan harjoitusohjelman ja opastuksen sen oikeaoppiseen suorittamiseen, sekä tilanteeseen sopivat ohjeet liikuntaharjoittelun jatkamiseen.

PALVELUT

RASKAUS

fysioterapia

Raskausfysioterapiassa asiakkaan tilanne kartoitetaan haastattelulla ja asiakas tutkitaan hänen tarpeidensa mukaisesti perinteisin fysioterapeuttisin menetelmin tai ultraäänikuvantamisella (ei sisätutkimusta). Muuttuvan kehon kolotuksia ja kipuja voidaan hoitaa vastaanotolla käsittelyillä, lantionpohjan joustavuutta lisätä harjoittein ja lopuksi asiakkaalle ohjataan aina ennaltaehkäisevät ja kehoa tasapainottavat harjoitteet myös kotiin. On hyvä tietää, että raskausajan liitoskipuja, selkäkipuja, jännityspäänsärkyä ja närästystä voidaan helpottaa tehokkaasti myös fysioterapialla.

Synnytykseen on aina hyvä valmistautua poistamalla kehosta kireyksiä, jotta vauva olisi mahdollisimman optimaalisessa asennossa synnytyksen alkaessa. Synnytys etenee silloin sujuvammin ja palautuminen helpottuu. Kuten aina muistutan, palautumisen pohja rakennetaan jo raskausaikana.

PALVELUT

MYFASCIA

hoito

MyFascia on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä lihaskalvojen hoito- ja liikekonsepti. MyFascia pohjautuu meridiaaneihin ja ajatukseen siitä, että kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siksi hoidossa ei käsitellä pelkkää ongelmakohtaa, vaan huomioidaan kehon kokonaisuus ja syvemmät lihaskalvorakenteet. Esimerkiksi vatsan alueen faskiahoito voi tuoda ratkaisun refluksiin tai kuukautiskipuihin. 

 MyFascian vaikutus on kokonaisvaltaisempi ja syvempi kuin tavanomaisten fysioterapiahoitojen. Fysiikan lisäksi hoito huomioi henkisen hyvinvoinnin ja liikkeen merkityksen – motivoivasti ja aktivoivasti. MyFascia kehittää myös asiakaan omaa taitoa kuunnella kehoaan ja ymmärtää sen viestejä.

Faskiahoito sopii kaikenikäisille, vauvoista alkaen. Flunssan tai infektiotaudin aikana hoitoa ei tehdä.

 Mahdolliset perussairaudet eivät yleensä estä hoitoa. MyFascia ei paranna perussairauksia, mutta joskus kehon kireyden poistaminen voi tuoda helpotusta perussairauteen. Esimerkiksi joillakin MS-tautia sairastavilla säännöllinen faskiahoito on vaikuttanut positiivisesti remissioihin.

Leikkaus on monelle se viimeinen vaihtoehto. Sidekudoskalvoja käsittelevä MyFascia on pehmeämpi hoitokeino, joka voi säästää esimerkiksi olkapää- tai rannekanavaleikkaukselta. 

Jos olet menossa leikkaukseen, tutustu myös leikkausarven hoitoon.

PALVELUT

RINTASYÖVÄSTÄ

kuntoutuvan fysioterapia

Rintasyövästä kuntoutuvan fysioterapiassa keskitymme arven hoitoon sekä lisäämään niskahartiaseudun sekä yläraajan/raajojen liikkuvuutta ja voimaa. Turvotuksen ja kivun hoito on myös erittäin tärkeä osa leikkauksen ja hoitojen jälkeistä kuntoutusta, kuten myös lymfastrangien avaaminen säännöllisesti.

PALVELUT

DOULAN

vastaanotto

Doulan palvelut voi ostaa kokonaisena pakettina, joka räätälöidään aina jokaisen perheen, pariskunnan tai äidin ehdoilla hänelle sopivaksi. Pakettiin kuuluu kolme 2h käyntiä, jotka voidaan tehdä raskausaikana tai synnytyksen jälkeen. Lisäksi pakettiin kuuluu koko synnytys alkaen siitä hetkestä, kun doula halutaan paikalle asiakkaan kotiin tai sairaalaan.

Doulan vastaanotolla voi käydä myös yksittäisinä kertoina saamassa synnytysvalmennusta, imetysohjausta, keskusteluapua synnytyspelkoihin tai ohjausta/neuvoja synnytykseen valmistautumiseen.

PALVELUT

RAVINTO

terapia

Ravintoterapiassa kartoitetaan asiakkaan tilanne ja toiveet ja tehdään hänelle tehokas, terveellinen ja kehon tarpeet huomioiva ruokavalio- ja lisäravinnesuunnitelma hänen elämäntilanteeseensa ja tarpeisiinsa sopien. Ravintoterapia sopii hyvin synnytyksen jälkeiseen terveelliseen ja turvalliseen painonpudotukseen sekä elämäntapamuutoksiin ja urheilijoille, mutta myös lyhyempiin projekteihin oman ateriarytmin ja ravitsemuksen selkeyttämiseksi ja arjen energiatasojen lisäämiseksi.

Ravintoterapian avulla pääset nopeammin tavoitteisiisi ja usein vain kertakäynti riittää tuomaan uutta näkökulmaa omaan terveyteen!

PALVELUT

LUENNOT

  • Onko minulla erkauma? – luento äideille
  • Vatsalihasten erkauma ja sen hoito
  • Lantionpohjan hyvinvointi
  • Fyysinen valmistautuminen synnytykseen
  • Kehon palautuminen synnytyksen jälkeen
  • Äidin kokonaisvaltainen hyvinvointi
  • Hedelmällisyyden lisääminen
  • Vinkkejä vauva-arkeen
  • Imetyksen ihmetykset & niksit

Kysy tarjousta luennoista! aitiysfysio@gmail.com

Femmefysio

Gyldenintie 6, 00200 Helsinki

Pysäköinti talon takana: Hedberg merkityt paikat 3 ja 5. Metroon noin 150m.

Ajanvaraus Helsinkiin: Femmefysio

Hyvinvointikeskus Olennainen: Uusikoivistontie 40, 28130 Pori

Ajanvaraus: Hyvinvointikeskus Olennainen

Verkkokauppa: Femmefysio shop

 

Ota yhteyttä

041 507 0707
femmefysio@gmail.com