ESITTELY

PIRITTA

Hagman

Oma tieni kutsumusammattiini eli äitiysfysioterapeutiksi ja lantionpohjan fysioterapeutiksi kulki nuoruuden fysioterapiakoulutuksen kautta doulan eli synnytystukihenkilön (DONA) ja synnytysvalmentajan (Lamaze, Confident Birth) työhön ja sieltä ravintoterapeutin (CNM) ja personal trainer koulutusten kautta takaisin fysioterapiaan. Olen työskennellyt raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten parissa jo yli kymmenen vuoden ajan ja nähnyt kuinka paljon naisilla on ongelmia raskausaikana liitos- ja selkäkipujen, närästyksen ja virtsankarkailun kanssa. Synnytyksen jälkeen moni kokee haasteita keskivartalon palautumisessa ja kun verkkokurssit eivät auta, suuntaavat lopulta äitiysfysioterapeutille.

Erityisalaani ovat erityisesti raskausaika ja synnytykseen valmistautuminen. Liitoskipujen tai yleensäkään minkään kivun sietäminen raskausaikana aiheuttaa kehoon jännitteitä ja ne kannattaa hoitaa mahdollisimman nopeasti pois. Lantionalueen ja erityisesti lantionpohjan jännitystila ei ole ideaali tilanne kenellekään synnytyksessä ja sen rentouttaminen kannattaakin opetella jo raskausaikana. Erityisesti aktiiviliikkujat ja kilpaurheilijat hyötyvät raskausfysioterapiasta, jotta keho on valmis synnytykseen. 

Raskausajanfysioterapian tavoitteita voivat olla kivuttomuus, kehon yleinen hyvinvointi, vauvan optimaalinen asento kohdussa, valmistautuminen synnytykseen ja äidin synnytyksen jälkeisen palautumisen aloittaminen.

Muita syitä hakeutua äitiysfysioterapiaan ovat suorien vatsalihasten erkauman hoitaminen, kaikki lantionpohjan oireet, kiristävät ja visuaalisesti näkyvät arvet (sektioarvet ja muut leikkausarvet) sekä kaikki naiseuteen liittyvät kehon oireet kuten kuukautiskivut.

Koulutan itseäni jatkuvasti ja olen intohimoinen naisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ymmärtämisessä. Erityisen kiinnostunut olen ravitsemuksen keinoin omaan hyvinvointiin vaikuttamisesta, koska näen päivittäin sen merkityksen palautumisessa. ja haluankin tukea asiakkaitani myös sen suhteen. Myös useat aktiiviliikkujat ja ammattiurheilijat (miehetkin!) ovat löytäneet Femmefysion faskiakäsittelyt, joiden hyöty on todettu kilpailuihin valmistautumisessa ja palautumisen nopeuttamisessa.

Hoidan naisia koko naiseuden elinkaarella eli pikkutytöstä seniori-ikään saakka ja toivonkin, että nuoret naiset hoitaisivat itseään enemmän ennaltaehkäisevästi. Toivon, etteivät naiset missään iässä uskoisi hölynpölyyn virtsankarkailun normaaliudesta, vatsalihasten heikkoudesta ja selkäkipujen pakollisuudesta tai että kehoa ei muka voisi vahvistaa läpi koko elämän. Kyllä voi! Niin kauan kuin henki meissä pihisee, keho vastaa myös harjoitteluun!

– Piritta Hagman,

Naisten fysioterapeutti

Femmefysio

Gyldenintie 6, 00200 Helsinki

Pysäköinti talon takana: Hedberg merkityt paikat 3 ja 5. Metroon noin 150m.

Ajanvaraus Helsinkiin ja Poriin: Femmefysio

Verkkokauppa: Femmefysio shop

 

Ota yhteyttä

041 507 0707
femmefysio@gmail.com